sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Blinikestit

Teimme tänään sunnuntaipäivälliseksi blinejä. Malttamattomina teimme taikinan Valion ohjeella, jossa taikinaa tarvitsee kohottaa vain tunti. Ohje eroaa perinteisesta taikinasta siinä, että taikinaan laitetaan varmaankin juuri lyhyemmän kohotusajan vuoksi sekaan myös kermaviiliä.

Taikinasta tuli blinejä noin viisitoista, joten osa jäi vielä huomiseksi evääksi. Täytteeksi laitoimme tällä kertaa sienisalaattia, suolakurkkua, smetanaa, punasipulia ja hunajaa. Hunaja antaa kivan makeuden settiin. Meillä ei ole omia sieniä, joten jouduimme ostamaan kaupasta valmista salaattia. Se on harmi, sillä valmiit salaatit eivät koskaan ole yhtä herkkua. Hyviä blineistä kuitenkin tuli! Sanoisin kuitenkin, että  blinipannulla paistetut hieman paksummat letut toimivat aivan yhtä hyvin, jos ei paremminkin suolaisten täytteiden kanssa. Tai vohvelit.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!